В условия на криза печелят смелите

# 

„В условия на криза печелят смелите ходове, бързите и новаторски решения“
Маринела Инчовска

like 

Ивайло Христов, директор бизнес
развитие, Komfo, България

#

Komfo е българо-датска ИТ компания, специализирана в разработването на реше-
ния за маркетинг във Facebook: специални рекламни приложения и готови решения,
предназначени за малкия и среден бизнес. Препоръчан консултант от Facebook
(Facebook Preferred Developer Consultant). Компанията има офиси в Дания, България
и Норвегия. Освен на тези пазари, планира проекти и в други западноевропейски
страни.

Разкажете ни за историята на компанията?

Компанията стартира преди около 4 години в Копенхаген, Дания. Видяхме добра възможност в работата с Facebook, платформа, която започна да се развива и разпространява светкавично по целия свят … бяхме направили правилната крачка в правилния момент. Започнахме 4 души, в момента вече сме над 40, а компанията има офиси в България, Дания и Норвегия … и много смели планове за бъдещето.

Стартът на начинанието ни почти съвпадна с бизнес хаоса, който настана в началото на кризата. Оказа се, че това е още едно обстоятелство, което ни помогна. Първата реакция на голяма част от компаниите бе да съкратят маркетинговите бюджети. Вместо да отреже тотално пътя ни към реализация, това накара маркетинг специалистите да бъдат в пъти по-изобретателни и да оптимизират ресурсите, с които разполагат. Накара ги и да експериментират. Интернет, като медиа с традиционно по-ниски бюджети, бе първата им стъпка. Социалните мрежи – като най-новата вълна, нещо модерно и непознато, се оказаха привлекателна възможност с малко ресурси да се постинат добри резултати.

Така развитието ни като компания набра добра скорост, за да стигнем до утвърден участник на скандинавския пазар, име в нашата сфера, както и да бъдем отличени като Facebook Preferred Developer.

 

Kакво означава признанието Facebook Preferred Developer Consultant?

Toва е програма на Facebook за отличаване на компаниите, които създават истински качествени решения. Много малко компании извън САЩ имат подобен статут и може да се каже, че Комфо е единственият Facebook Preferred Developer Consultant за Скандинавските страни. Освен признание, за нас е и голяма помощ, тъй като имаме предварителна информация за бъдещото развитие на социалната мрежа. Не на последно място, мнението ни като обратна връзка с потребителите се чува. Разбира се, отличието откри и много допълнителни бизнес възможности за нас.

За кои клиенти сте работили?

В Дания наши клиенти са големи търговски, правителствени и обществени организации – телекоми и банки, Датските железници, Датските кралски военно-въздушни сили, няколко от най-големите профсъюзни организации. Сред международните ни клиенти са Nike, Sony-Ericsson, Seat, Toyota и др.

 

 #

 

За мен

Ивайло Христов е предприемач, лектор, вдъхновител и страстен почитател на българската природа.
Повече тук

Разгледахте ли сайта за IT обяви на DEV.BG?

Виж още

Абонирай се

* задължително поле