За мен

Казвам се Ивайло Христов и предприемачеството е моя страст. Обичам бира с приятели, golden retriever и обожавам природата.

Ще се радвам да ме добавите в LinkedIn или Facebook, да се запознаем и да си поприказваме.

Предприемачество

През последните години се занимавам със стартиращи бизнеси. Имам няколко компании зад гърба си. А към момента изграждам DEV.BG. Последната компания, в която имах участие е Komfo. Създадох компанията като българо-датска и към момента на писане има над 70 служители. През 2014 година се оттеглих като управител и член на борда на директорите.

Помагам на няколко други стартиращи компании, от време на време водя семинари и лекции на предприемачески теми. Сега изграждам предприемаческата организация Lab08.

Преподаване и книги

dbliznakov2

Вече не преподавам, но между 2003 и 2012 година преподавах като хоноруван преподавател в Софийския университет. Водил съм дисциплини по предприемачество и ИТ дисциплини.

Съавтор съм на книгата „Мисия моята ИТ кариера„, и на първи и втори том на книгата „Програмиране за .NET Framework„.

Признания 

Стипендия за бизнес образованиеНосител съм на наградите „Млад предприемач на годината“ за 2010 година, от Juniour Achievement Bulgaria. Също и „Next Generation предприемач„, което е конкурс на в. Капитал. А през 2014 година бях част от селекцията на Дарик радио в класацията им 40 до 40.

 

ИТ технологии 

2222Преди да се занимавам с бизнес бях увлечен от ИТ технологиите. В ученическите си години жънех успехи в областта на информатиката. Бях удостоен с множество награди за постиженията на национални състезания и олимпиади, но най – значимата е титлата лауреат в областта на информатиката, връчена ми от министъра на образованието. Години наред съм работил в сферата на информационните технологии, като най – много опит натрупах през работата ми в Майкрософт, Дания.

Основно

533411_10150753072826272_1921314687_n[1]Роден съм и съм изкарал младините си в Бургас. Обичам морето, но повече обичам планината и гората. Обичам барбекюта с бира и приятели. Много обичам седмото изкуство.

За мен

Ивайло Христов е предприемач, лектор, вдъхновител и страстен почитател на българската природа.
Повече тук

Разгледахте ли сайта за IT обяви на DEV.BG?

Виж още

Абонирай се

* задължително поле